Marc Amsterdam is zelfstandig kunstenaar Marc de Vries (Naarden, 1967).
Zijn werk - uiteenlopend van tijdloze, sensuele muurschilderingen tot strakke, subtiel provocerende kunstwerken – is voor meer dan één uitleg vatbaar. Toch is er sprake van een rode draad in het werk van De Vries: de immer aanwezige sensualiteit die ook zijn meer abstracte of kleurrijke werken weet te verzachten.
Tekenend voor zijn autonome, ondernemende kunstenaarschap is dat Marc de Vries zijn werk niet beschouwt als kunst. “Het is meer een spontane expressie. Een continue explosie die in 1988 begon, aangewakkerd door de kleurrijke kleding van mijn moeder.”
Marc Amsterdam levert zowel autonome series als maatwerk in opdracht van derden. Van kleurrijk tot kleurloos, meer dan eens gebruik makend van ‘mixed media’. Naast acryl en olie werkt De Vries met zorgvuldig geselecteerde materialen als schuimrubber, papier, bladgoud of zelfs coke-envelopjes (voor de serie ‘Cunst’ uit 2007).
De creaties van Marc Amsterdam zijn regelmatig tijdens exposities en op internationale kunstbeurzen te zien en verfraaien, intussen tot ver over de Nederlandse grens, de interieurs van menig bedrijf en particulier.

pdf nederlandse biografie

pdf engelse biografie

Top